Alkoss egy világot

Alkoss egy világot

Élőlények

2016. április 24. - SL4WTE12

 

Élőlények

Állatok terén a barna medve az uralkodó. Megtalálhatóak még farkasok, rókák, jávorszarvas, gímszarvas, bölény, muflon is megtalálható. Tehát az európai és az észak-amerikai jellegzetes egyedeiből található meg itt is több faj.

A kerrencs nevű madarat én találtam ki. Ez egy röpképtelen madár, amelynek olyan a tollazata, mintha szőrme burkolná be. Amikor veszélyben éri magát, olyan hangot ad, mintha azt mondaná „kerr kerr”, és minél közelebb van hozzá a veszély, annál gyorsabban és hangosabban zajong, így riasztva társait. Tyúkméretű, viszont roppant gyors, és amikor menekül sokszor nagyot ugrik, és apró szárnycsökevényeivel manőverezik, így nagyon nehéz elkapni. Télen fehér, tavasszal barnás színekben próbál beolvadni a környezetébe. Fészkét a legsűrűbb bokrokba és áthatolhatatlan helyekre építi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://alkossegyvilagot.blog.hu/api/trackback/id/tr558658528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása